Groei mee van 3G naar 4G - Vodafone.nl

Groei mee naar 4G

In januari 2020 zetten we vol in op 4G. Om daar ruimte voor te maken, gaan we stoppen met ons 3G-netwerk. Want met het 4G-netwerk van Vodafone beschik jij over véél sneller en beter internet. Ervaar de technologie van nu én straks en deel, download of stream zoveel je wilt met 4G!

Wat is 4G?

4G is de opvolger van 3G en de nieuwe standaard voor mobiel internet. Met 4G-internet van Vodafone beschik je in heel Nederland onderweg over snel, veilig en stabiel internet.

Is mijn toestel geschikt voor 4G?

Controleer met de toestelchecker hieronder of je telefoon 4G aankan. Is je toestel niet geschikt voor 4G maar wil je vanaf januari 2020 wel gebruik blijven maken van mobiel internet? Misschien heeft een vriend of familielid een geschikt 4G-toestel voor je. Je kunt er ook een bestellen in onze losse toestelshop. Ben je al bij ons aangesloten? Dan kun je verlengen met een nieuw toestel.

Waarom gaan we van 3G naar 4G?

De afgelopen jaren hebben we flink geïnvesteerd in de kwaliteit van ons netwerk omdat steeds meer mensen en apparaten er gebruik van maken. We zijn met onze smartphones steeds vaker online, waar we shoppen en bankieren, maar ook tv-kijken en films en muziek downloaden. En dat vraagt om sneller, stabieler en veiliger mobiel internet. Met 4G stream je je Netflix series voortaan ook lekker snel in de trein, download je in korte tijd enorme bestanden en game je soepel met je vrienden online. En dat alles met landelijke dekking! 

Groei mee van 3G naar 4G - Vodafone.nl

Veelgestelde vragen

De meeste toestellen zijn geschikt voor 4G, maar niet iedere telefoon kan 4G aan. Doe de 4G toestelcheck om te zien of je toestel geschikt is voor 4G. Als je de toestelcheck op je mobiel gebruikt, leest deze automatisch uit welke telefoon je hebt. Vul je de toestelcheck in op een ander apparaat? In het menu 'instellingen' van je telefoon kun je ook zien wat voor toestel je hebt.

Als je gebruik wil maken van 4G-internet, heb je een 4G-ready simkaart nodig. Ben je nieuw bij Vodafone? Dan krijg je die 4G-ready simkaart gewoon van ons. Ben je al bij ons aangesloten? Bestel 'em dan gratis in een Vodafone winkel! Check of je simkaart geschikt is voor 4G via My Vodafone.

Als er op het scherm van je telefoon "4G" of "LTE" staat, dan ben je klaar voor 4G-ontvangst. Twijfel je? Doe de 4G-toestelcheck.

Met 4G op het netwerk van Vodafone bereik je internetsnelheden tot 250 Mbps. Dit is vergelijkbaar met wifi.

4G+ is een uitbreiding op het bestaande 4G-netwerk en is inmiddels in een groot deel van Nederland te ontvangen. Ondersteunt je toestel 4G+, dan beschik je over nóg sneller en stabieler internet! 

Allereerst moet je in jouw omgeving 4G-bereik hebben. Vodafone heeft in Nederland een volledig dekkend 4G-netwerk. Verder heb je een 4G-ready simkaart én een 4G-geschikte telefoon nodig.

Heb je een 4G-toestel? Zorg dan wel dat de instellingen van je telefoon goed staan zodat je 4G kunt ontvangen. Lees de handleiding voor meer informatie.

De kosten van het gebruik van 4G zijn niet anders dan die van 3G. het blijkt dat mensen die 4G gebruiken meer data verbruiken omdat ze eerder gebruik maken van hun mobiele internet. Afhankelijk van je abonnement en dataverbruik maak je je 4G-gebruik zo duur als je zelf wilt.

Ja, Vodafone heeft in Nederland een volledig dekkend 4G-netwerk.

Ja, dat kan. We hebben overeenkomsten met bepaalde buitenlandse netwerkaanbieders zodat je gegerandeerd gebruik kunt maken van een netwerk. Of je 4G-dekking hebt, is echter afhankelijk van je locatie. Soms heb je in kleine dorpjes of afgelegen bosrijke gebieden minder goede ontvangst.

3G is de voorloper van 4G en was lange tijd dé standaard voor mobiel internet. Tegenwoordig is dat 4G - en het is nog eens tot tien keer sneller ook!

Als je geen 4G-telefoon hebt, kun je vanaf januari 2020 buitenshuis niet meer internetten op je mobiele netwerk. Wel kun je gewoon blijven bellen en sms’en via het 2G-netwerk. Is er wifi in de buurt? Dan kun je nog steeds gewoon internetten met je mobiel.